Over ons

Het verhaal van Rijwielsporthuis Ad van Overveld

Welkom bij Rijwielsporthuis Ad van Overveld. Dé fietsspecialist van West-Brabant. Onze showroom in Zegge biedt een ruim assortiment aan (stads)fietsen, racefietsen, e-bikes, mountainbikes, fietsonderdelen, fietsaccessoires en fietskleding van verschillende topmerken. Wij staan bekend om onze kennis, persoonlijke behandeling en ambachtelijk vakmanschap in de werkplaats. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste technieken, maar ook van de oudste wijsheden. Want op een oude fiets hebben wij het ook geleerd. Wij nemen je graag mee terug in de tijd en vertellen je alles over de oorsprong van Rijwielsporthuis Ad van Overveld!

Bijna 90 jaar op de fiets

De oprichting vond plaats in 1933 in de vorm van een kleine werkplaats. Hier zag Willem van Overveld zijn kans schoon om samen met zijn vrouw het mooie vak van fietsenmaker aan huis te leren.

De benzinepomp

In de werkplaats van Willem en zijn vrouw is heel wat gesleuteld en gemonteerd. Zoveel dat een uitbreiding niet uit kon blijven. Door de opkomst van auto’s is er in 1956 een benzinepomp geplaatst bij de werkplaats. Maar Willem van Overveld bleef zich richten op het repareren, monteren en verkopen van fietsen.

Het begrip 'Ad van Overveld'

De winkel van van Overveld groeide uit tot een volwaardige onderneming. Willem en zijn vrouw kregen 5 kinderen. Twee daarvan zouden het stokje overnemen. Jan van Overveld repareerde brommers en Ad van Overveld ontfermde zich op 16 jarige leeftijd al over de fietsen. Samen hebben zij de winkel en de werkplaats voortgezet. Jan besloot elders in ‘de Zeg’ een eigen vestiging te starten met de volledige focus op zijn liefde voor brommers. Ad van Overveld bleef aan fietsen sleutelen aan de Onze Lieve Vrouwestraat samen met zijn vrouw Wil.

Sportieve successen

Dat Ad van Overveld verliefd was op fietsen, was niet alleen te zien in de werkplaats. Ook op de weg trapte hij het letterlijk en figuurlijk hoger op. In 1964 werd Ad voor het eerst Nationaal Kampioen Cyclocross. Later pakte hij verschillende nummer 1 posities bij de amateurs en zelfs internationaal maakte hij furore tijdens de Tour of the North in Groot-Brittannië.

Romany

Ad en Wil kregen 2 kinderen: Bas en Ronnie. Al snel werd duidelijk dat Bas in de voetsporen van zijn vader wilde treden, terwijl zijn jongere broertje een ander pad koos. Bas van Overveld is in 1993 in de zaak van zijn ouders gaan werken.

Bas maakte samen met zijn vader frames onder het eigen merk Romany. Die naam is bedacht door Wil. In heel West-Brabant rijden er velen honderden Romany’s rond en er zijn zelfs sportieve successen mee behaald. Zo werd Huub Maas in 2002 eerste op het Wereld Kampioenschap duathlon op een Romany.

De 3e generatie

In 2009, nam Bas het stokje officieel over van zijn ouders. Daarmee was en is hij nog altijd de derde generatie van de familie van Overveld in de winkel. In 2014 kwam zijn vrouw Cindy erbij en zij is inmiddels uitgegroeid tot het vertrouwde gezicht van de winkel. Ad en Wil liepen nog een lange tijd mee tot hun welverdiende pensioen in 2018.

 

Dé fietsspecialist van West-Brabant

De fietsspecialist van West-Brabant: samen met topmonteurs Dennis, Daniel en Mischa doen zij gewoon waar ze goed in zijn. Mischa is vooral heel actief op het race en moutainbike gebied. Daar het specialisme E-bike en stadsfietsen ligt bij Dennis en Daniel.

Eerlijk en persoonlijk advies leveren met de beste service.

Rijwielsporthuis Ad van Overveld is daardoor uitgegroeid tot de (race) fiets specialist van West-Brabant.

 


Deel het met uw vrienden!