Elektrische fiets kopen? Wij geven tips!

Steeds meer mensen stappen over van een traditionele fiets naar een elektrische fiets. De voordelen en opties van een elektrische fiets zijn eindeloos. En doordat de vraag een het aanbod toenemen, is elektrisch fietsen voor iedereen mogelijk. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets en hoe weet je welke elektrische fiets het beste bij jou past? Wij geven je graag een paar tips, zodat je dit voorjaar nog de juiste keuze maakt en er lekker op uit kunt!


Elektrische fiets kopen? Wij geven tips!


Verschillende soorten elektrische fietsen

In de volksmond praten we vaak over een elektrische fiets of een e-bike. Ook wij gebruiken de term e-bike vaak als we het hebben over elektrische fietsen in het algemeen.

Er is echter een verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike. Een e-bike is namelijk een van de twee soorten elektrische fietsen. Een e-bike is ideaal voor recreatief gebruik of voor woon-werkverkeer. Bij een e-bike stopt de elektrische ondersteuning bij snelheden boven de 25 km/u.

De andere soort elektrische fiets op de markt heet een speed pedelec. Een speed pedelec lijkt veel op een gewone elektrische fiets of e-bike. Met een speed pedelec kun je echter snelheden halen van 45 km/u. Een helm, geel kenteken en verzekering zijn hierdoor verplicht bij speed pedelecs.

Laat je vooral niet in de war brengen door de verschillende termen. In de meeste gevallen zijn mensen gewoon op zoek naar een elektrisch aangedreven fiets met trapondersteuning. Een fiets zoals je deze zo vaak ziet, maar dan met een elektrische motor.

Jouw fietsdoel

Er zijn verschillende redenen om over te stappen op elektrisch fietsen. De grootste doelgroep wil graag lekker vitaal blijven en er vaak op uit trekken. Door elektrisch te fietsen, kan dit makkelijker worden gerealiseerd. De trapondersteuning zorgt er namelijk voor dat je voldoende beweegt, maar wel met dat beetje hulp waar het lichaam om vraagt. Daarnaast houdt de elektrische fiets keurig jouw statistieken bij op een display, zodat je precies weet hoe hard je gaat en hoeveel je hebt gefietst.

Maar de elektrische fiets wordt ook steeds populairder bij een jongere doelgroep. Een elektrische fiets is namelijk een reden om minder vaak de auto te pakken naar het werk of naar school. Het is een makkelijke manier van vervoer door de trapondersteuning of zelfs volledig elektrische aandrijving en je bent ook nog eens gezond en milieubewust bezig. Op basis van jouw wensen en doelen, geven we advies welke soort elektrische fiets het beste bij jou past.

Maar de elektrische fiets wordt ook steeds populairder bij een jongere doelgroep. Een elektrische fiets is namelijk een reden om minder vaak de auto te pakken naar het werk of naar school. Het is een makkelijke manier van vervoer door de trapondersteuning of zelfs volledig elektrische aandrijving en je bent ook nog eens gezond en milieubewust bezig. Op basis van jouw wensen en doelen, geven we advies welke soort elektrische fiets het beste bij jou past.

Jouw budget

Een elektrische fiets is in de meeste gevallen duurder dan een traditionele fiets. Het is daarom van belang om je wensen goed af te wegen met het budget. Hoe meer opties de elektrische fiets heeft, hoe duurder deze wordt.

Rijwielsporthuis Ad van Overveld verkoopt elektrische fietsen van verschillende fabrikanten. Per fabrikant en model verschillen de prijzen. Gazelle heeft e-bikes voor de gemiddelde fietser. Vaak heeft Gazelle standaard uitvoeringen voor een mooie prijs. De elektrische fietsen van RIH zijn gemiddeld gezien veel uitgebreider en kwalitatief erg sterk. Maar dit heeft natuurlijk ook een prijskaartje. Laat je niet afschrikken door de verschillen in prijzen, maar laat je vooral goed inlichten. Wij kijken samen met jou naar jouw doel en budget en zorgen ervoor dat je met het juiste model de deur uit fietst!

Motor en accu

Je wilt graag een elektrische fiets en je hebt daar een budget beschikbaar voor gesteld. Door het grote aanbod, kun je nu je pijlen richten op de opties en details. Twee belangrijke elementen om daarbij mee te nemen, zijn de motor en de accu.

De motor kan zich zowel voor als achter of in het midden bevinden. Een middenmotor is het meest gebruikelijk, omdat deze het meest natuurlijk aanvoelt. Je komt makkelijk vooruit door de ondersteuning, maar je hebt het gevoel dat het echt vanuit jezelf komt. Midden- en achterwielmotoren zijn in de meeste gevallen het krachtigst. Een voorwielmotor is daarentegen wat goedkoper en bij de lichtste trapbeweging, krijg je maximale ondersteuning. Vaak vraagt een elektrische fiets met voorwielmotor wel wat extra gewenning.  

Ook de accu en accuduur zijn bepalend bij de aankoop van een elektrische fiets. Sommige e-bikes worden geleverd met een zeer krachtige accu. Bij andere elektrische fietsen wordt geadviseerd om een tweede accu aan te schaffen. Het verschil in accu’s zit hem in het aantal Wattuur. Dit varieert van 300 tot wel 750 Wh. Hoe zwaarder de accu, hoe langer de actieradius en hoe hoger de prijs.  

Elektrische fiets kopen bij Rijwielsporthuis Ad van Overveld

Een overload aan informatie? Geen paniek, want wij helpen je graag. Neem voor al je vragen over elektrisch fietsen en de verschillende mogelijkheden en opties van e-bikes vrijblijvend contact met ons op. Ook voor alle vragen over traditionele fietsen, kinderfietsen en race- en wielrenfietsen ben je bij ons aan het juiste adres. Loop gewoon eens binnen in onze showroom in Zegge. Vinden wij gezellig!


Terug
Deel het met uw vrienden!

Gerelateerd nieuws

Fietsonderhoud in de winter: zo houd je je fiets in topconditie!

In de winter is het extra belangrijk om jouw fiets goed te controleren en onderhouden. Wij geven je tips om jouw fiets helemaal winterklaar te maken.

Veilig de winter in met de juiste tips en fietsaccessoires

De dagen worden korter en het weer wordt wisselvalliger. Het najaar is definitief begonnen en de winter staat alweer voor de deur. Dat betekent extra goed opletten als je de weg op gaat. Vooral voor fietsers is het belangrijk dat je extra gefocust bent op de weg, maar ook dat je goed zichtbaar bent. Hoe je dat doet? Wij helpen je graag met deze tips en fietsaccessoires om veilig de winter in te gaan!

Welke racefiets past bij jouw budget? Dit zijn onze topmodellen!

Op zoek naar een racefiets die past binnen jouw budget? Wij vertellen je welke racefiets bij jouw budget past en lichten onze topmodellen van Ridley en Giant uit.

Racefiets kopen? Wij helpen je verder!

Wil jij deze zomer een racefiets kopen en er lekker op uit trekken? Wij hebben dé racefiets voor jou en stellen jouw fiets perfect af!

Het e-bike seizoen is begonnen: race nu naar dé e-bike specialist!

De lente: hét seizoen waar de fiets weer overheerst in het straatbeeld. We pakken vaker de fiets naar het werk of naar school, of we trekken er lekker een hele dag op uit. De lente is ook het seizoen van de e-bike. Zeker nu steeds meer mensen de overstap maken van de traditionele fiets naar de elektrische fiets. Waarom dat is, leggen we je graag uit. Ook vertellen we je meer over onze topmodellen. Rijwielsporthuis Ad van Overveld is namelijk dé e-bike specialist van West-Brabant!

Openingstijden

Maandag:  10:00 -12:15 / 13:00 - 18:00
Dinsdag:  Gesloten
Woensdag:  10:00 -12:15 / 13:00 - 18:00
Donderdag:  10:00 -12:15 / 13:00 - 18:00
Vrijdag:  10:00 -12:15 / 13:00 - 18:00
Zaterdag:  09:00 -12:15 / 13:00 - 16:00
Zondag:  Gesloten
 
LET OP wij zijn met vakantie van maandag 29 Juli tot en met dinsdag 13 Augustus


Contactgegevens